Zoek je een Nanny in Amsterdam? Zo laat je het proces sneller verlopen

Zoek je een Nanny in Amsterdam? Zo laat je het proces sneller verlopen

Als ouder met een veeleisende baan en een druk gezinsleven, kan het vinden van de juiste Nanny best ingewikkeld zijn. Maar wauw, als het eenmaal is gelukt is het echt een zegen om een Nanny aan huis te hebben. Een betrouwbare en zorgzame Nanny biedt niet alleen ondersteuning, maar ook veel rust in het drukke reilen en zeilen van een gezin. Wij geven 5 tips voor ouders in Amsterdam die op zoek zijn naar een Nanny.

Breng jullie wensenpakket voor een Nanny in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een Nanny, is het essentieel om een helder beeld te hebben van wat je nodig hebt. Maak een lijst van de verantwoordelijkheden, gewenste vaardigheden en persoonlijke eigenschappen die je belangrijk vindt in een Nanny. Denk na over zaken als vaste werktijden, taken in huis en eventuele speciale behoeften van je kinderen. Een duidelijke beschrijving helpt om potentiële kandidaten beter te beoordelen. Zo vinden we sneller de perfecte match!

Weet je niet zo goed wat er mogelijk is en waar je behoeften precies liggen? We kunnen altijd even sparren! Neem contact met ons op en we maken een afspraak voor een belletje.

2. Neem tijdig contact op met een Nanny bureau. Wij van The Family Assistant staan voor jullie klaar!

Het kan heel ingewikkeld en overweldigend zijn om zelf op zoek te gaan naar een Nanny.
We zien vaak dat het gezinnen na lang zoeken niet lukt om een geschikte Nanny te vinden.
Neem daarom als jullie de beslissing hebben genomen dat jullie de hulp van een Nanny willen inschakelen contact met ons op. Dan kunnen we gelijk in ons Nanny netwerk kijken welke leuke dames er beschikbaar zijn en gaan we op zoek naar jullie droomkandidaat. Dit scheelt jullie als ouders enorm veel tijd en gedoe. Wij screenen de Nannies, trainen ze en leiden ze op. Ook gedurende de samenwerking met jullie worden de Nannies door ons gecoacht.

3. Voer uitgebreide gesprekken met de gescreende Nannies

Wij selecteren verschillende CV’s en Nannies voor jullie. Jullie selecteren wie jullie aanspreken en vervolgens plannen we samen met jullie de interviews in. Neem hier echt even de tijd voor. Stel vragen over ervaringen, interesses, waarden en alles wat je maar wil weten van jullie potentiële Nanny. Kijk naar persoonlijkheid, communicatiestijl en ook het gevoel dat je bij een Nanny hebt. Dit is allemaal heel belangrijk, want jullie Nanny gaat een grote rol spelen in jullie gezin en de dagelijkse routine. We evalueren het gesprek met jullie en als jullie een go voelen plannen we een meeloopmoment zodat jullie Nanny nog beter leren kennen.

4. Check referenties van eerdere werkgevers van je potentiële Nanny

Referenties zijn ontzettend belangrijk. Als je een Nanny zoekt via The Family Assistant hebben wij dit proces volledig voor jullie uit handen genomen. Wel zo fijn, want dit kost best wat tijd. Zo kun je er zorgeloos op vertrouwen dat het goed zit met deze Nanny.

5. Leg werkuren en kosten voor de Nanny goed vast in een contract

Is het een match? Het is belangrijk dat het met de arbeidsvoorwaarden en de contracten ook goed geregeld wordt. Wij helpen indien gewenst bij het opstellen hiervan. Tevens adviseren wij over zaken die voor jullie van belang zijn als werkgever. Doordat onze Nannies in loondienst werken zijn ze erg betrokken bij de familie. Ze voelen zich gewaardeerd en voor zowel Nanny als ouders zijn alle afspraken over de samenwerking goed vastgelegd. Geen gedoe dus!

Meer weten over wat een nanny allemaal voor jullie gezin kan betekenen? Lees hier meer over het takenpakket van onze Nannies.