Organiseren als de beste(!)

Graag neem ik je mee in een werkdag van de familie assistent.

De Family Assistant start de dag op bij het gezin, aan het einde van vorige week heeft de Family Assistant de agenda gemaakt voor deze week, hierdoor heeft ze een goed beeld hoe vandaag en de rest van de week er uit ziet.

De Family Assistant start de dag met het lezen van de e-mails en de sportapps, ze checkt wat er nodig is en speelt hier op in. In de hockeyapp staat; volgende week start het zaalhockeyseizoen. Dit betekent dat vandaag de benodigde kleding wordt nagelopen en aangeschaft wordt wat mist of te klein is. De Family Assistant checkt de website van de sportwinkel en ziet dat er een afspraak moet worden gemaakt. Gelukkig hebben ze deze dag nog plek om 10.00 uur. Ze maakt een lijst en gaat naar de desbetreffende winkel om de spullen te kopen.

Rond 11.00 uur komt het huishoudelijk personeel binnen en ontvangt de Family Assistant  ze met een kop koffie. Tijdens de koffie bespreekt de Family Assistant met het personeel wat er op de planning staat vandaag. Denk aan: Komen er logés en welke kamers moeten gereed worden gemaakt? Samen met de kok wordt overlegd hoeveel personen vanavond zullen aanschuiven voor het diner, want vandaag blijven er spontaan een aantal mensen dineren en overnachten.

Omdat er vanavond extra personen blijven dineren heeft de kok aangegeven dat hij extra boodschappen nodig heeft voor het diner, ook heeft hij meer linnen nodig voor de aankleding van de tafel. De Family Assistant zorgt ervoor dat de boodschappen vóór 13.00 uur in huis zijn.

Inmiddels komt de oudste dochter thuis en de Family Assistant zal haar opvangen met een kop thee, ze bespreken samen hoe haar dag was op school, de FA zal de dochter naar paardrijden brengen. En zet haar spullen alvast even klaar. Bij de manege blijkt dat het paard nog opgezadeld moet worden, de FA helpt waar ze kan. Na de les betaalt ze tevens de contributie.

Tijdens de paardrijles krijgt de Family Assistant een telefoontje van de moeder van het gezin, haar vader zal even naar de dokter moeten worden gebracht, over 15 minuten. De Family Assistant schakelt meteen en rijdt tijdens de paardrijles opa naar de dokter, gelukkig woont hij om de hoek waardoor de FA ruim op tijd terug is om de dochter weer thuis te brengen van paardrijles. Ze heeft met moeder gecommuniceerd dat zij opa weer ophaalt bij de dokter.

Rond 16.30 uur komen ze weer thuis. De Family Assistant controleert de kamers voor de logees en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Er missen nog wat verse bloemen, dus de FA springt nog even op de fiets om ook deze aan te schaffen en zet ze in een mooie vaas.

Inmiddels is het 17.30 uur, alle kinderen zijn bezig met het huiswerk, de Family Assistant kijkt of zij huiswerkbegeleiding nodig hebben. Dit is niet het geval dus kan de Family Assistant de tafel gereed maken, voor het uitgebreide diner.

Aan het begin van de avond komt moeder thuis van het gezin, de FA heeft de kaarsen aangestoken en het ziet er gezellig uit, alles staat gereed voor een gezellige avond voor de familie.

De Family Assistant geeft een korte overdracht aan moeder. De moeder bedankt de Family Assistant voor het snelle schakelen, hierdoor kon haar vader toch nog naar de dokter. De Family Assistant rond de dag af met een goed gevoel en gaat tevreden naar huis.

Thuisgekomen zal de Family Assistant haar avond in ontspanning voortzetten en heeft zin in een nieuwe werkdag!

Lieve groet,

Naomi