Een Family Assistant in loondienst nemen binnen je bedrijf

Een Family Assistant voor je gezin én voor je onderneming? Zo werkt dat

Bij The Family Assistant werken we veel samen met ondernemers. Als ondernemer in hart en nieren én moeder van drie weet founder Naomi namelijk precies wat drukbezette ouders met een eigen bedrijf nodig hebben. Wist je dat je als ondernemer een Family Assistant ook via je bedrijf kunt inhuren? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat doet een Family Assistant?

Een Family Assistant werkt fulltime voor één familie en neemt zowel zorgtaken als organisatorische taken voor je uit handen. Ideaal voor drukbezette ouders met een eigen onderneming en een of meerdere thuiswonende kinderen. Een Family Assistant helpt onder andere met het halen en brengen van de kinderen naar school en sportclub, het organiseren van reizen, verjaardagen, het huishouden, boodschappen, de aanschaf van kleding en nog veel meer. Lees hier meer over welke taken een Family Assistant zoal uit handen kan nemen. Het resultaat? Een betere balans tussen werk en gezin.

Waarom een Family Assistant voor je gezin en bedrijf aannemen?

Onze Family Assistants werken op maat. Dat betekent dat je de werkzaamheden volledig naar behoefte van jullie gezin kunt afstemmen. Is jouw, of jullie gezamenlijke, onderneming een belangrijk onderdeel van jullie leven? Dan kan het handig zijn de Family Assistant ook gedeeltelijk in te schakelen voor zakelijke doeleinden. Denk aan het doen van administratieve taken of het organiseren van zakenreizen. Zo heb je niet alleen meer rust en focus binnen je gezin, maar ook in je onderneming.

Wat zijn de fiscale voordelen van het inhuren van een Family Assistant via de loonlijst van je bedrijf?

Als je ervoor kiest om de Family Assistant in dienst te nemen op je bedrijf, kunnen de loonkosten mogelijk worden afgetrokken als bedrijfskosten, waardoor ze fiscaal aftrekbaar zijn. Dit betekent dat je de kosten van de assistent kunt opnemen als aftrekposten bij het berekenen van de belastbare winst van je onderneming, wat kan resulteren in een verlaging van je belastingafdracht. Daarnaast kun je een Family Assistant ook verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Hoe werkt het als ik via TFA een Family Assistant wil inhuren voor mijn gezin en bedrijf?

Als je overweegt om een Family Assistant in te huren via je eigen bedrijf moet je aan een aantal zaken denken. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen met je en denken we met je mee over de mogelijkheden. We kijken naar de verhoudingen in taken tussen gezinswerkzaamheden en bedrijfswerkzaamheden en bekijken of deze constructie voor jouw situatie passend is. Als je besluit om een Family Assistant te zoeken via TFA gaan we op zoek in ons uitgebreide bestand met gescreende Family Assistants met PA-ervaring. We zoeken iemand met organisatorische en administratieve kennis die ook nog eens geweldig voor je gezin zorgt. Klinkt onmogelijk? Nee hoor! Wij matchen ontzettend veel gedreven Family Assistants aan ondernemers.

Meer weten? Neem contact met ons op en we plannen een eerste telefonische intake met je in!