4 misvattingen over Nannies en Family Assistants

4 misvattingen over Nannies en Family Assistants

Er gaan nog weleens wat misvattingen rond over Nannies en Family Assistants. En dat is zonde, want onze Nannies en Family Assistants doen prachtig werk. Wij helpen de (voor)oordelen de wereld uit. 

1. Een Nanny of Family Assistant moet bij je thuis wonen

Wie denkt aan een Nanny of Family Assistant, denkt vaak aan iemand die bij je thuis inwoont. Veel mensen denken daardoor onterecht dat ze extra ruimte in of aan huis moeten hebben. Maar de Nannies en Family Assistants die via TFA werken, wonen gewoon in hun eigen huis. Je spreekt samen af hoe laat de dag begint en afsluit. Je hebt dus nog volop privacy en hoeft geen extra ruimte in te richten.

2. Een Nanny of Family Assistant komt uit het buitenland en spreekt geen Nederlands

Veel mensen hebben bij een Nanny nog het beeld van Tipi Wan uit de serie Gooische Vrouwen. Maar onze Nannies wonen gewoon in Nederland en spreken Nederlands (en vaak ook Engels en soms een andere taal als jullie je kinderen bijvoorbeeld tweetalig opvoeden). Geen gedoe met Nannies uit het buitenland halen, maar iemand die dichtbij jullie in de omgeving woont.

Lees ook: wat doet een Family Assistant?

3. Een kind leert op een kinderopvang meer dan als we met een Nanny of Family Assistant gaan werken

Onze Nannies en Family Assistants hebben vaak een achtergrond in de pedagogiek of kinderopvang. Een Nanny of Family Assistant van TFA heeft minimaal een mbo niveau 4 diploma en hbo werk- en denkniveau. Ze heeft ruime ervaring met het organiseren en runnen van een gezin.

Daarnaast trainen en coachen wij onze Nannies in pedagogische vaardigheden, opvoeden, verzorging, etiquette et cetera. De Nanny of Family Assistant doet spelletjes met de kinderen, helpt met huiswerk, gaat met ze naar plekken waar andere kinderen zijn waardoor ze genoeg leren om samen met anderen te spelen. En leuk: de kinderen kunnen altijd vriendjes of vriendinnetjes thuis uitnodigen om te spelen in hun vertrouwde omgeving.

4. Een Nanny of Family Assistant werkt altijd fulltime

Niet persé! Wij matchen ook Nannies of Family Assistants voor bijvoorbeeld 32 uur per week. Onze Nannies en Family Assistants werken in loondienst voor één familie. Zo hebben beide partijen veel zekerheid.De intentie is altijd een langdurige samenwerking. Hoe jullie de uren verdelen spreken jullie samen af. Je kunt dus ook prima een mama- of papadag hebben of de Nanny of FA bijvoorbeeld ook eens in de avonduren vragen op te passen.

Meer weten? Of heb je vragen? Neem contact met ons op. We denken heel graag met jullie mee.