Waarom kiezen voor een carrière als Nanny of Family Assistant? 5 voordelen

Waarom kiezen voor een carrière als Nanny of Family Assistant? 5 voordelen

Word je blij van werken met kinderen en het ondersteunen van gezinnen? Dan is een baan als Nanny of Family Assistant wellicht iets voor jou. In vergelijking met bijvoorbeeld werken in de kinderopvang, biedt een baan als Nanny of Family Assistants toffe kansen en uitdagingen. Hier zijn 5 redenen waarom je deze carrièrestap serieus wil overwegen.

1. Als Nanny of Family Assistant ben je echt onderdeel van het gezin

Als Nanny of Family Assistant ben je direct betrokken bij het dagelijks leven van een gezin. In tegenstelling tot werken in een kinderopvang, waar je met meerdere kinderen tegelijk werkt, heb je als Nanny of Family Assistant de kans om een diepe band op te bouwen met de kinderen. En die band vergeten zowel jij als de kinderen en hun ouders niet snel.

2. Als Nanny of Family Assistant heb je meer flexibiliteit in werktijden

Een ander voordeel van werken als Nanny of Family Assistant is de flexibiliteit die het biedt. Je hebt vaak de mogelijkheid om je werkschema zo in te richten dat het voor jou en de familie optimaal werkt, waardoor je een fijne balans tussen werk en privéleven kunt creëren. Als Nanny of Family Assistant via The Family Assistant woon je gewoon in je eigen huis. Je uren zijn altijd in overleg. Na een werkdag heb je dus genoeg tijd (en energie!) over om nog iets leuks te doen met vriendinnen.

3. Als Nanny of Family Assistant heb je meer Individuele aandacht voor de kinderen

In tegenstelling tot in de kinderopvang, waar de aandacht van de pedagogisch medewerkers vaak verdeeld wordt over meerdere kinderen, biedt het werken als Nanny of Family Assistant de mogelijkheid om individuele aandacht te geven aan elk kind. Dit stelt je in staat om het lesplan en de activiteiten aan te passen aan de specifieke behoeften en interesses van elk kind. Je hebt tijd om leuke activiteiten te organiseren en echt van betekenis te zijn in hun ontwikkeling.

4. Als Nanny of Family Assistant ontwikkel je je op professioneel en organisatorisch gebied

Als Nanny of Family Assistant bij TFA gaat je rol verder dan alleen kinderopvang. Je kunt ook worden betrokken bij het uitvoeren van huishoudelijke taken, zoals maaltijdvoorbereiding, uitjes en vakanties plannen en organisatie van het dagelijkse leven. Soms werk je ook mee in het bedrijf van een van de ouders. Dit stelt je in staat om enorm veel te leren op professioneel en organisatorisch vlak.

5. Als Nanny of Family Assistant bij The Family Assistant wordt opgeleid en gecoacht

Bij The Family Assistant worden alle Nannies en Family Assistant door ons opgeleid en gecoacht. Via de TFA Adademy leer je alles over plannen, organiseren, opvoeden, etiquette en nog veel meer. Daarnaast coachen we je persoonlijk in je loopbaan. Zo blijf je je continu ontwikkelen en haal je het meeste uit je tijd als Nanny en Family Assistant. Wij zijn er voor jou!

Nanny of Family Assistant worden via The Family Assistant? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk alle vacatures.