Voor wat voor gezinnen is een Nanny of Family Assistant geschikt? (& voor wie juist niet?)

Voor wie is een Nanny of Family Assistant geschikt? En wanneer kies je juist voor een Nanny en wanneer voor een FA? En voor wie is een Nanny of Family Assistant een minder goede keuze? Wij delen de eigenschappen van gezinnen die baat hebben bij een Nanny of FA met je.

Je hebt (meerdere) kinderen

Inkopper natuurlijk, maar wel goed om even toe te lichten. Vaak denken mensen namelijk dat een Nanny of Family Assistant alleen geschikt is voor grotere gezinnen. De meeste gezinnen waarmee wij werken hebben inderdaad meerdere kinderen, maar ook met één kindje ben je van harte welkom bij ons. Het is maar net wat jullie wensen en behoeften zijn met betrekking tot de opvang en opvoeding. Als je meerdere kinderen op de opvang / BSO hebt is een Nanny vaak zelfs een voordelige oplossing. Je betaalt namelijk maar één keer voor de Nanny, in plaats van soms wel 3 keer voor opvang en BSO en daarnaast ook nog vaak voor een losse oppas als extra opvang voor als jullie er even samen tussenuit willen.

Je hebt behoefte aan meer rust en balans in je gezinsleven

Je hebt het goed voor elkaar: een goede carrière of eigen bedrijf, een prachtig gezin, een fijn huis en leuke vrienden. Maar toch is het iedere week weer een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Je weet dat het anders kan, maar hóé dan? Je bent constant bezig met het regelen van alles in en rondom je gezin, met het aansturen van verschillende mensen en je wil niets liever dan met volle aandacht bij je kids zijn. Rust en balans is wat je zoekt. Niet alleen voor jezelf, maar voor je hele gezin.

Je wil een vast gezicht voor je kids, maar geen inwonende Au Pair

Je wil weten waar je aan toe bent. Een vast gezicht, regelmaat en rust voor je kinderen. Niet meer steeds verschillende gezichten en invalkrachten op de kinderopvang en wisselende roosters van de oppas, maar echt een band opbouwen met iemand die voor langere tijd bij jullie blijft. Een inwonende Au Pair zie je niet zitten, want jullie zijn gehecht aan jullie privacy. Wél heb je fulltime, of 32 uur, iemand nodig om jullie gezin te ondersteunen. Dan is een Nanny of Family Assistant dé oplossing.

Lees hier meer over The Family Assistant

Je bent een expat die met het gezin in Nederland woont of van Nederland naar het buitenland verhuist

Bij TFA helpen we ook heel veel expats die in Nederland zijn komen wonen en een Nanny of Family Assistant nodig hebben. Als expat kom je in een nieuw land, soms bij een nieuwe baan, een nieuwe taal en een andere cultuur. Dit is vaak enorm overweldigend en erg wennen voor het gezin. Een Nanny of Family Assistant kan expats ook helpen met het regelen van allerlei papierwerk en praktische zaken als een auto en sportclubjes voor de kinderen. Ook voor gezinnen uit Nederland die naar het buitenland verhuizen kan TFA een Nanny of Family Assistant regelen. We werken veel met meertalige Nannies, dus kinderen meertalig opvoeden is geen probleem.

Voor wie is een Nanny of Family Assistant níét geschikt?

Voor ouders die eigenlijk het liefste alles zelf blijven doen en het huishouden en regelwerk in het gezin niet uit handen willen geven is een Nanny of Family Assistant minder geschikt. Ook als je voor slechts één dag per week oppas nodig hebt is een Nanny of Family Assistant niet de beste oplossing. Een oppas ligt dan meer voor de hand. Een Nanny of Family Assistant komt bij je in dienst, dus het is fijn als je de intentie hebt een samenwerking voor minimaal een paar maanden aan te gaan. Zo kan de Nanny of Family Assistant goed inwerken bij jullie en bouwen jullie echt een band op met elkaar. Natuurlijk zijn onze Nannies en Family Assistants flexibel inzetbaar.

Op zoek naar een Nanny of Family Assistant voor jouw gezin?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag met het vinden van de perfecte match voor jullie gezinssituatie.