Mijn zoektocht naar de ideale gezinsondersteuning

Ik zal eerlijk zijn, in mijn zoektocht naar de perfecte gezinsondersteuning rolden de ogen van veel familieleden en vrienden bijna uit hun hoofd als ik omschreef welke taken hierbij komen kijken. Desondanks denk ik dat hier enorme behoefte aan is. Dit is onder andere de reden waarom ik het bedrijf: The Family Assistant heb bedacht en opgezet.

Door mijn ervaring bij de veeleisende gezinnen waar ik jaren voor heb mogen werken weet ik waar de behoeftes liggen. Hierdoor heb ik samen met een fantastisch team de masterclasses ontwikkeld voor potentiële familie assistentes. Door de potentiële kandidaten extra te trainen en zichzelf te laten ontwikkelen, zijn ze nog beter in staat om een professionele familie assistent te worden. Daarbij wil ik het vak familie assistent op de kaart zetten als een volwaardig en erkend beroep. Want mensen wat is het gaaf om zo’n waardevolle rol te kunnen vervullen binnen een familie.

Familie assistentes zijn in het leven geroepen voor gezinnen met kinderen die meer nodig hebben dan kinderopvang. Een familie assistent is de persoonlijk assistent van de ouders en eventueel van de kinderoppas. Ze helpen de ouders bij het runnen van hun huishouden. Je zou het ook een house manager of family manager kunnen noemen. Deze termen worden veel gebruikt in de USA en UK, waar dit beroep al een begrip is.

Met andere woorden, familie assistenten zijn er om ouders te helpen op welke manier dan ook. In tegenstelling tot een nanny of oppas is hun rol niet beperkt tot alleen de kinderopvang. Vaak huren mensen een nanny of oppas in zodat deze persoon tijd kan doorbrengen met hun kinderen. Gezinnen die een familie assistent inhuren doen dit zodat ze zelf tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen.

Waarom een familie assistent?

Familie Assistentes helpen niet alleen uw kinderen maar ondersteunen ook de ouders

Nannies werken meestal met baby’s en peuters, vaak fulltime totdat de kinderen naar school gaan. Familie assistentes werken vaak voor gezinnen waarvan de kinderen al wat ouder zijn. Dit is logisch want hoe ouder de kinderen worden, hoe drukker het gezinsleven wordt. Als voorbeeld: als je meerdere kinderen hebt die allemaal op verschillende plaatsen tegelijk moeten zijn, heb je hulp nodig om ze daar te krijgen. De familie assistent is de duizendpoot binnen uw gezinsleven.

Door de familie assistent krijgt u zelf meer tijd om met de kinderen door te brengen

Opvoedkundigen zeggen vaak dat ouders hun kinderen elke avond moeten voorlezen, de vraag is: wie heeft daar in vredesnaam tijd voor als we nog zoveel andere verantwoordelijkheden hebben. Soms is het lastig om van je kinderen te genieten als er nog zoveel dingen gedaan moeten worden. De familie assistent is er niet alleen om te helpen met je kinderen, ze is er om jou te helpen. Jij hebt iemand nodig die je ondersteunt, die zorgt voor een gezonde maaltijd als je thuis komt, zodat je tijd hebt voor de kinderen om bijvoorbeeld een verhaaltje te lezen of om met ze te spelen.

Familie assistenten versus persoonlijk assistent

Het enige verschil tussen een familie assistent en een persoonlijk assistent is het woord ‘familie’. In plaats van het leven van een bepaald persoon te helpen beheren, helpt een familie assistent het gezinsleven te versoepelen. Net zoals een persoonlijk assistent kunnen de taken variëren, ze kunnen zowel op persoonlijk vlak als professionele wijze ondersteunen. De meeste familie assistentes hebben ervaring met het bedrijfsleven waardoor ze deze rol flexibel kunnen invullen.

Familie assistentes helpen u bij de gehele organisatie van het huishouden

Een oppas of nanny zal zorgen dat de kinderen op tijd op hun afspraken zijn. Een familie assistent zorgt ervoor dat iedereen van het gezin op tijd op hun afspraak verschijnt. Ze kan de rekeningen betalen, doktersafspraken maken en de hond uit laten. Kortom ze voelt veel verantwoordelijkheid voor het gehele beheer van uw huishouden.

Ondersteuning bij het plannen van privé events en evenementen

U kent het wel, uw zus of schoonzus is zwanger en er moet een babyshower georganiseerd worden. Waar haal je de tijd vandaan? Je vraagt de familie assistent contact op te nemen met de catering, ze haalt de taart op, bestelt bloemen en zorgt dat de ruimte versierd is. Een familie assistent is in staat om een babyshower, vrijgezellenfeest of verjaardagsfeestje van de kinderen te organiseren.

Administratieve taken zoals de telefoon beantwoorden en e-mails versturen

Ben je op een dag ziek of heb je die dag een ziek kind thuis? De zakelijke e-mails blijven maar binnenkomen en de telefoon staat roodgloeiend? Voel je vrij om de familie assistent in te zetten en haar voor deze administratieve rol te gebruiken.

Een familie assistent verzorgt een gezonde maaltijd voor het hele gezin, niet alleen voor de kinderen

In tegenstelling tot een oppas, die verantwoordelijk is voor het voeden van de kinderen, kan een FA helpen de voorraadkast en koelkast gevuld te houden en een gezonde maaltijd op tafel te zetten.  Hierdoor heeft u de kans om van uw avond te genieten. Uiteraard is koken niet hun primaire plicht maar familie assistenten zijn er om je te helpen op welke manier dan ook.