Een Nanny of Family Assistant van TFA word je niet zomaar!

TFA selecteert alleen de allerbeste Nanny’s en Family Assistants. Dit doen we omdat niet alleen wij zelf, maar ook onze families voor de beste keus gaan. Een Nanny of Family Assistant wordt daarom ook niet zomaar ingezet; hier gaat een uitgebreide selectieprocedure aan vooraf. Hoe dit werkt? Lees er hier meer over!

Het eerste contact met een kandidaat ontstaat via de website of een openstaande vacature. Kandidaten sturen ons hun CV toe, die uitgebreid getoetst wordt. Daarna volgt er een telefonische kennismaking.

Bij een goedgekeurd CV en een positieve kennismaking nodigen we de kandidaat uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek worden er diverse verdiepingsvragen gesteld, en gekeken of de reeds opgedane werkervaring voldoende is. Daarnaast wordt er gelet op houding en lichaamstaal, representativiteit, professionaliteit en op het totaalplaatje: is de kandidaat het échte visitekaartje van het gezin waar ze gaat werken?

Als TFA hiervan overtuigd is, dan volgen er nog een aantal stappen, waaronder het checken van diploma’s en referenties, en we vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

Als de uitgebreide check akkoord bevonden is, dan wordt de kandidaat toegelaten tot de TFA Masterclass. Deze masterclass is een dagvullend programma, waarin er dieper in wordt gegaan op een aantal belangrijke thema’s. Gedurende deze dag wordt er door diverse vakdocenten lesgegeven over thema’s als hosting, etiquette en stijl. Een TFA Masterclass moet door een kandidaat met positief resultaat worden doorlopen én afgerond worden.

Voor Nanny’s en Family Assistants worden er gedurende het jaar meerdere verdiepingsmasterclasses gegeven waar de laatste thema’s en actuele ontwikkelingen worden behandeld. Zo waarborgen wij het niveau van onze Nanny’s en Family Assistants niet alleen voordat ze beginnen met hun nieuwe baan, maar ook gedurende hun loopbaan bij TFA!