Het verschil tussen een Nanny en een Family Assistant

Wat zijn de verschillen tussen een Nanny en een Family Assistant? Voor ouders is het belangrijk deze verschillen te begrijpen, zodat zij een goede keuze kunnen maken in welke ondersteuning hun gezin het beste helpt. Ook als toekomstige Nanny of Family Assistant wil je goed weten waar jouw kwaliteiten liggen voor je solliciteert. 

Family assistant samen met kind

Focus op de kinderen versus focus op het gezinsleven

Het grootste verschil tussen een Nanny en een Family Assistant is de focus. Een Nanny richt zich voornamelijk op de zorg en ontwikkeling van de kinderen. Van het verschonen van luiers tot het helpen met huiswerk, de Nanny staat altijd voor de kinderen klaar. Ook helpt de Nanny met koken, boodschappen doen, de kinderkamers netjes houden en educatieve uitdaging. De Nanny monitort de opvoeding en ontwikkeling en stimuleert de zelfredzaamheid van de kinderen. 

Een Family Assistant richt zich meer op de organisatie van het hele gezin. Ze plant afspraken in voor bijvoorbeeld de dokter en tandarts, ze boekt reizen en schakelt met de eventuele zakelijke PA om ervoor te zorgen dat werk en privé prettig in elkaar overlopen. Een Family Assistant is echt de rechterhand van de ouders. Ze stuurt eventueel ander personeel aan en beheert het onderhoud van het huis en de auto’s. 

Een Family Assistant kan ook PA taken op zich nemen als bijvoorbeeld een van de ouders een eigen onderneming heeft. De taken van een Family Assistant zijn wat meer op maat, afhankelijk van de specifieke behoeften van een gezin, dan die van een Nanny.

Lees hier meer over een Family Assistant inhuren via je eigen bedrijf

De professionele achtergrond verschilt

Hoewel zowel Nannies als Family Assistants over uitgebreide ervaring met kinderen beschikken, kan hun educatieve achtergrond verschillen. Nannies hebben vaak een achtergrond in de kinderopvang en kunnen specifieke certificeringen hebben op het gebied van pedagogiek. Family Assistants hebben vaak een bredere achtergrond, zoals ervaring als Personal Assistant, op administratief gebied of in de hospitality management. Deze ervaring sluit goed aan op de veelzijdige en organisatorische werkzaamheden van een Family Assistant. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Benieuwd of het vak Nanny of Family Assistant iets voor jou is? Of wil je onderzoeken of een Nanny of Family Assistant via TFA jouw gezin kan helpen? Neem contact met ons op via onderstaande button.

the family assistant verschil nanny family assistant